Gaming er ikke lenger kun Grandis og Cola

Esportsenteret King of the Hill inngår et nytt og spennende samarbeid med Sense trening og helse.

─ Med ukentlige fysiske treninger ønsker vi å bidra til å endre på stereotypen mange har til gaming og gamere, forteller daglig leder ved King of The Hill Fredrik Grøslie.

Har du fått med deg vårt Høstferie tilbud? Se mer her

Ønsker å promotere sunne verdier
Mange forbinder fortsatt gaming og E-sport med energidrikk, Grandis og Cola. Nå inngår King of the Hill et nytt samarbeid sammen med Sense trening og helse. Målet er å fremme fysisk aktivitet til en gruppe unge som kanskje ikke har for vane å løpe ned dørene hos treningsstudioene.

− Selv om gaming i utgangspunktet er en stillesittende idrett er det ikke til å stikke under en stol at du må være i god fysisk form dersom du skal hevde deg innen Esport. Et godt eksempel på dette er verdensmesteren i Fortnite, Emil Nyrox Bergquist Pedersen fra Sandefjord. Han trener regelmessig og kan skilte med like god reaksjonsevne som fotballspilleren Christiano Ronaldo, forteller Fredrik ved King of the Hill.

Sense med på laget
Da gutta i King of the Hill Andreas Storaas-Barsnes og Fredrik Grøslie fremmet ideen overfor Sense trening og helse var de ikke vonde å be.

─ Dette er jo et kjempepositivt tiltak, særlig med tanke på folkehelseperspektivet. At vi nå klarer å nå en gruppe som kanskje ikke har de beste erfaringene med hverken trening eller gymtimene fra skolen. Vi kommer til å sy sammen et eget treningsopplegg med instruktør som retter seg spesifikt mot gamere, forteller daglig leder ved Sense Wenche Aasmundsen.

− I treningsøktene kommer vi til å satse mye på å trene opp reaksjon, koordinasjon og konsentrasjonsevne. Målet vårt er at dette skal være gøy for de som deltar, og at det ikke skal føles som en tradisjonell treningsøkt eller gymtime. Man skal trene uten å kanskje være klar over at man trener, forklarer Aasmundsen.

Får prøve seg: Daglig leder i Sense trening og helse, Wenche Aasmundsen får prøve seg i gamingstolen. King of the Hill gründer Andreas Storaas-Barsnes instruerer og forklarer.

Inkluderes i medlemskapet
Det nye treningsopplegget vil bli en del av medlemskapet for alle som er medlemmer hos King of The Hill. I første omgang vil det bli en fast treningsøkt for gamere hver uke med plass til 15 gamere. Utover dette vil det også være sterkt rabatterte priser på trening hos Sense utenom fellestreningene også.

─ Vi håper at mange ønsker å benytte seg av det fantastiske tilbudet. Det hadde vært utrolig fint å se at våre medlemmer finner seg noen trenings-buddies som de kan trene med utover fellestilbudet også. Dette er spesielt viktig for de som kanskje ønsker å satse videre innen E-sport, som nå er en av verdens hurtigst voksende idretter. Forhåpentligvis ser vi også idretten i OL i 2024, poengterer King of the Hill gründer, Andreas Storaas-Barsnes.

Starter samarbeidet med et brak!
King of the Hill arrangerer også aktivitetsskole med gaming og fysisk aktivitet i fokus, hver ukedag fra 09:00 – 16:00 i høstferien. Det er mange som er hjemme i høstferien og ikke har et opplegg. Og ved at det legges inn et besøk hos Sense i løpet av dagen hvor man trener i fellesskap vil sikkert mange foreldre godkjenne et slikt opplegg, istedenfor at barna bare sitter hjemme og gamer. Da vil man både få sosialisert seg, gamet og vært fysisk aktiv.

Les mer om aktivitetsskolen og meld deg på her.

NB: Begrenset plasser, førstemann til mølla.