King of the Hill har deltatt i prestisjetungt vekstprogram for gründerbedrifter!

Vi i King of the Hill er stolte av å ha deltatt og fullført akseleratorprogrammet til Impact StartUp.

Gjennom deltakelsen i dette programmet har vi som oppstartsbedrift fått nøkkelkompetanse skreddersydd vårt behov.

De siste seks månedene har King of the Hill deltatt på ukentlige samlinger, både fysisk og digitalt, sammen med blant annet forretningsutvikler Lise Arvesen. Hun har vært til stor hjelp med sin kompetanse om utvikling av selskaper innen sosialt entreprenørskap.

Idéene som gjør Norden bedre

Impact StartUp akselererer Norges beste løsninger på samfunnsutfordringer. De brenner for idéene som gjør Norden bedre – og som skaper målbar sosial og miljømessig effekt. Løsningene må være økonomisk bærekraftige, investerbare og skalerbare for å lykkes.

– Programmet er best i Norden på å gi denne type oppstartsselskaper raskere resultater. Det gjør de ved å gi hver enkelt oppstartsbedrift nøkkelkompetanse skreddersydd til sitt behov. Selskapene som deltar i programmet får også skulder-ved-skulder forretningsutvikling og tilgang til et nettverk med sosiale investorer og finansiører, forklarer Andreas Storaas-Barsnes ved King of the Hill.

Les også: Hjelp oss å hjelpe barn og unge i Kongsberg!

Partnerene i ImpactStartup Akeleratoren er Ferd Sosiale Entrepenører, Wilstar, Kleveness Stiftelsen, SpareBank1 Stiftelsen, Anthon Stiftelsen, Eivind Astrups Allmennyttige Stiftelse, North Star, Sparebankstiftelsen DNB, Stiftelsen Kaare Berg og Kavli Fondet.

Fritidsaktiviteter – et viktig tiltak for barn og ungdom

Helt fra oppstarten har vi i King of the Hill ønsket å gjøre en forskjell for barn og ungdom.

– Noen av medlemmene hos oss har ikke andre fritidsaktiviteter. At disse barna får mulighet til å være både sosiale, fysisk aktive og å game via King of the Hill sitt tilbud, er veldig viktig for dem, sier daglig leder Fredrik Grøslie.

– Vi ønsket helt fra oppstarten av å utgjøre en sosial forskjell, men vi klarte ikke helt å «bevise» at tilbudet vårt hadde en positiv sosial effekt. Oppfatningen vår var at barna som vokser opp i dag trenger et tilbud rundt gaming, sier Andreas.

Les også: Hjelp oss å hjelpe barn og unge i Kongsberg!

Gjennom deltakelsen i akseleratorprogrammet Impact StartUp har King of the Hill lært seg å systematisk arbeide med måling av medlemmene. Hensikten er å måle utviklingen til hver enkelt deltaker, og med det vise at e-sportsenteret faktisk løser en samfunnsutfordring.

Hva er sosialt entreprenørskap?

En sosial entreprenør er en eller flere personer som ønsker å bidra til å skape en ny løsning på et sosialt problem. De kan finne opp en ny teknologisk løsning eller utvikle en tjeneste som hjelper på problemet – ofte bedre enn før. Selskapene leverer resultater som gir både sosial og økonomisk effekt, såkalt dobbel bunnlinje.

FERD Sosiale Entreprenører.

King of the Hill – en sosial entreprenør med såkalt dobbelt bunnlinje

– Før vi kom inn i akseleratorprogrammet, kjente vi ikke til definisjonene på lik linje som vi gjør nå etter å ha deltatt. Det er helt klart at vi jobber for en såkalt dobbel bunnlinje som sosiale entreprenører. Vi ønsker at selskapet skal gå rundt økonomisk, samtidig som vi utgjør en forskjell sosialt, forteller Fredrik og Andreas.

King of the Hill hadde en dårlig timing på oppstarten, og de siste 2,5 årene har vært tøffe økonomisk. Økonomisk støtte fra kommunen, utgjorde cirka 5% av behovet.

E-sportsenteret har heldigvis hatt trofaste medlemmer hele veien, som har betalt månedlige medlemskap selv om senteret i perioder har måttet holde stengt.

– Vi er svært takknemlige for å ha så lojale medlemmer, men dette dekket dessverre ikke mer enn 30% av totalkostnadene. Derfor har vi selv betalt for å holde åpent over hele denne tiden.

Nå ser Fredrik og Andreas lyst på King of the Hills fremtid – både når det gjelder arrangementer, e-sportsenteret, og summercamper. De håper også å se at noen flere som melder seg som frivillige til å være med på å bygge opp dette flotte tilbudet for barna i byen.

Interessert i å bidra som frivillig hos oss? Finn ut mer her.