KotH mottar ingen kontantstøtte

For å vise de som er interessert full transparans.

Som en nyoppstarted bedrift tar man som gründere en stor sjanse for å få sin ide til lyset. Vi (Andreas og Fredrik) har brukt mesteparten av egne penger for å få i gang King of the Hill esportsenter. Med unntak av sponsorat fra GKN Aerospace og en kapitalforhøyelse der vi solgte noen få aksjer.

Siden vi kun har hatt 1,5 mnd med åpent senter, har ikke vi ansatt oss selv enda. Og derfor heller ikke tatt ut noe lønn fra selskapet. Ett av kravene fra staten til å få kontaktstøtte er at man har betalt ut lønn til ansatte i månedene Januar og Februar. Vi har derfor ikke fått dekket noen av våre faste kostnader via kontantstøtten. Selv om vi har forsøkt å klage om vedtaket, kom vi ikke videre med det. Derfor vil vi ikke kunne motta noe fremover heller. Det betyr at de aller fleste nyoppstartende selskaper er i samme situasjon som det vi er, som er veldig synd.

Vi har tatt en del smarte grep, som har reduset kostnadene våre i en periode. Men de kostnadene vil gå opp igjen.

Selv om vi hadde en ekstremt bra vekst i omsetning og besøkende fra åpningsdagen til vi måtte stenge, har vi som mange andre en usikker fremtid. Og det er en liten sansynlighet for at både Fredrik og Andreas kan jobbe fulltid helt fra vi åpner igjen. Derfor ble begrunnelsen om  gradvis åpning av senteret mest aktuelt. Dette for at det skal være mulig å jobbe med alternative jobber i de dagene vi ikke har booket inn bursdager eller events. Mesteparten av Juli måned vil vi også holde senteret stengt, men kommer til å ha et Summer-camp opplegg som blir annonsert i løpet av noen få dager.

Dette føler vi er en smart løsning for å holde bedriften bærekraftig, og så fort vi er på et punkt vi begge kan gi fulle og hele oppmerksomhet til King of the Hill så vil vi gjøre det.

Vi har også startet en søknadsprossess der vi skal søke statlige midler for å få mer fortgang i denne prosessen.

Takk for at du leste, og si ifra hvis du lurer på noe.